De Spellenhoek

Safari Rush Hour

Auteur: Nob Yoshigahara en David Danz, Uitgever: ThinkFun, Aantal spelers: , Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (juli 2005)

De Spellenhoek bedankt Smart voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Safari Rush Hour

Speel Rush Hour zelf, [klik hier](http: //www.puzzles.com/products/RushHour/RushHourAnm.htm)

De beoordeling: **BEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL: 5 BEGINNERS?: ** 6 **GEVORDERDEN?: ** 5 **SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: ** 5 **SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 5 STRATEGIE/GELUK: ** 6


TOTAAL***

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=351)

Net als in Rush Hour moet je jouw autootje, in dit geval een Jeep, al schuivende naar de uitgang zien te krijgen. Uiteraard wordt het autootje ook hier in zijn weg naar de uitgang belemmerd, nu niet door andere auto's maar door Afrikaanse wilde dieren, zoals leeuwen, olifanten en neushoorns. Toch is niet alles exact hetzelfde:

  • Het speelveld is nu 7x7 vakjes in plaats van 6x6 vierkantjes.
  • De uitgang is niet 1 vakje, maar 2 vakjes breed.
  • De Jeep is 2x2 vakjes groot, en mag niet alleen naar voren en naar achter (zoals in Rush Hour), maar ook naar links en rechts bewegen. Dit geldt ook voor de twee speelstukken "termietenheuvel".
  • Naast 10 opdrachten beginner, 10 intermediate, 10 advanced en 10 expert zitten er ook 10 "junior" opdrachten bij, bedoeld voor de speler van 6 tot 8 jaar.

**[]Mijn worp = 5

Eindworp = 5 **Safari Rush Hour is een leuk éénspelerspelletje, hoewel het natuurlijk meer van hetzelfde is na Rush Hour. Khaki kleuren overheersen in dit spel, en hoewel dit kleurgebruik mij in eerste instantie niet direct bekoorde, past het toch wel bij het safari-thema. Het speelbord en de speelstukken zijn erg groot en zullen zeer zeker de jeugdigen onder ons aanspreken. Voeg daaraan toe de bijgeleverde junior-opdrachten, en er kan geconcludeerd worden dat Safari Rush Hour voor families een iets completer pakket biedt dan Rush Hour (hoewel ik daarbij wel moet aantekenen dat Rush Hour aparte uitbreidingen en een aparte Junior versie heeft). Safari Rush Hour zit overigens in een stevige olijfgroene zak en laat zich zodoende makkelijk meenemen op reis. Leuk vind ik ook dat je de Jeep kan draaien op zijn voetstuk, wanneer je de bocht omgaat. Al met al een onderhoudende en visueel aantrekkelijke Rush Hour variant.