De Spellenhoek

De Bezeten Fles

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Leonie (juni 2007)

De Spellenhoek bedankt Ravensburger voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Sagaland

De beoordeling :

Bekoringsfaktor

Handleiding/materialen

Plezier

***Educatieve waarde (geheugem / fijne motoriek)


*TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=1390)

In het bos van Sprookjesland zoek je naar de dingen die de koning graag wil hebben. Zodra je het gevraagde hebt gevonden, ga je zo snel mogelijk naar het slot van de koning om te vertellen waar het is verstopt. Ondertussen probeer je de andere spelers te slim af te zijn. Er is zelfs toverij in het spel. Wie als eerste drie vindplaatsen heeft aangewezen is de winnaar.

Per keer gooit de speler met twee dobbelstenen. De pion mag dan lopen in twee delen. Namelijk eerst het aantal ogen van de eerste dobbelsteen en daarna het aantal ogen van de tweede dobbelsteen. Komt de pion op een blauw veld terecht dan mag de speler onder de boom die ernaast staat kijken. Dit kan namelijk het voorwerp zijn waar de koning op zoek naar is. Komt de pion op een veld waar al een andere speler zijn pion staat dan gaat de andere pion naar het dorp terug. In het kasteel van de koning ligt een stapel kaarten met te zoeken voorwerpen. De bovenste kaart ligt open en wordt op dat moment gezocht door de koning. Zodra je naar het kasteel bent gelopen mag je aanwijzen waar het voorwerp (bijv. de laars van de gelaarsde kat) ligt verborgen. Is dit goed dan krijg je deze kaart. Heb je het fout moet je opnieuw beginnen in het dorp.

In Sagaland (ooit begonnen in 1982 als Sprookjesland) kan je toveren. Toveren kan je als je dubbel gooit. Je mag dan óf naar een blauw veld naar keuze lopen en daar onder de boom kijken. Of je gaat naar een plek vlakbij het kasteel, of je mag de stapel zoekkaarten schudden en een nieuwe zoekkaart opendraaien. Dit kan wel dezelfde zijn als die eerst boven lag. Toveren is niet verplicht, je mag ook lopen met je pion.

**[]Mijn cijfer =

Eindcijfer =** Sagaland is een leuk spel voor kinderen. Het bord ziet er vrolijk uit, zeker met al die boompjes op het bord. Die vragen er om om omgedraaid te worden. Doordat er vrij veel bomen zijn (13) is het niet zo eenvoudig om alle vindplaatsen te onthouden. Het toveren is een leuk extraatje wat kinderen heel erg leuk zullen vinden. Ook een ander terug sturen naar het dorp is iets wat ze graag zullen doen. Het enige jammere is dat de fiches die je onder de bomen moet plaatsen niet echt goed klemmen. Lijm is hier dan de oplossing.