De Spellenhoek

Shape by Shape

Auteur: Nob Yoshigahara, Uitgever: ThinkFun, Aantal spelers: , Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (juli 2005)

De Spellenhoek bedankt Smart voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Shape by Shape

De beoordeling: **BEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL: 5 BEGINNERS?: ** 5 **GEVORDERDEN?: ** 4 **SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: ** 4 **SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 4 STRATEGIE/GELUK: ** 5


TOTAAL***

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=509)

Wie kent Tangram niet, een Oosters legspel waarbij men met 7 puzzelstukken een keur aan figuren kan maken ? Niemand ? Mooi, dan kan ik verder gaan. In Shape by Shape zijn het 6 oranje legstukken die aan de hand van een opdracht in een vierkant kader dienen te worden neergelegd. Dat zou op zich niet zo moeilijk zijn, ware het niet dat de achtergrond binnen het vierkant ook nog moet worden opgevuld met een achttal gele legstukken. Onder het speelveld, in een handig laatje, bevinden zich zestig stuks opdrachten. Op de achterkant van elke opdracht-kaart worden twee hints gegeven, zodat de puzzelaar -indien hij er niet meer uitkomt- op weg geholpen kan worden.

**[]Mijn worp = 4

Eindworp = 4 **Shape by Shape is een stevig en compact puzzelspelletje, en is als zodanig goed op reis mee te nemen. De speelstukken zijn goed van kwaliteit, vorm en kleur. De opdracht-kaartjes zijn keurig opgeborgen in het spel zelf. De puzzelstukjes worden bij het opbergen op hun plaats gehouden door een slap plastic dekseltje en een bijgeleverd elastiekje. Shape by Shape laat zich lekker wegspelen, het is in dit spel een kwestie van puzzelen en proberen, puzzelen en proberen etc.... De opdrachten laten inderdaad herkenbare vormen zien, zoals een kalkoen, een voetballer, een hondje etc., hetgeen het spel een gericht doel geeft, met name voor kinderen, die dit spel ook leuk zullen vinden. De opdrachten hebben geen oplopende moeilijkheidsgraad (zoals bij Rush Hour), en daarom is Shape by Shape met name aantrekkelijk voor lichte tot matige puzzelaars. Een degelijk spel dus van ThinkFun, maar in het licht van het veel langer bestaande Tangram anderzijds geen werkelijk vernieuwend spel.