De Spellenhoek

Shark

Auteur: Jean Vanaise, Uitgever: Ravensburger, Aantal spelers: , Leeftijd: Vanaf 12 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank

Shark

{align="center"} De beoordeling (kies een onderwerp): Bekoring: 4 Handleiding/materialen: 5 Beginners: 4 Gevorderden: 5 Korte termijn: 5 Lange termijn: 4 Strategie/geluk: 4 TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=69)

Waag je net als bij Acquire op de beurs met dit spel. Sterker nog, dit spel lijkt erg op Acquire, zo erg dat ik voor de spelbeschrijving eerst naar die beoordeling moet verwijzen. In Shark gaat het neerleggen van een tegel, hier gebouw, iets anders, en wel met met een dobbelsteen die de kleur van het neer te leggen bedrijf bepaalt, en met een dobbelsteen die bepaalt waar het gebouw neergezet mag worden (gebied 1 t/m 6). Is in Acquire het opgeslorpte kleinere bedrijf de morele winnaar, in Shark is een dergelijk bedrijf de morele verliezer, behalve voor de degene die de opslorping veroorzaakte.

**Frank's worp= 4

Eindworp = 4 **Shark is geen slecht spel, sterker nog, het is een heel erg leuk spel. Maar Shark is geen origineel spel, want het is zoals vermeld regelrecht afgeleid van Acquire, wat ook nog gewoon te koop is. Trek uw conclusie dus, en één dobbelsteen-oog aftrek voor straf.