De Spellenhoek

SOS Team

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (juli 2005)

De Spellenhoek bedankt Smart voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Rush Hour S.O.S. Team

De beoordeling: **BEKORINGSFAKTOR: 6 SPELMATERIAAL: 6 BEGINNERS?: ** 5 **GEVORDERDEN?: ** 5 **SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: ** 6 **SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 5 STRATEGIE/GELUK: ** 5


TOTAAL***

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=1053)

In het geval van Rush Hour S.O.S. Team, hier verder kortweg SOS Team genaamd, moet er -net als in grote broer Rush Hour- het nodige geschoven worden met kleine autootjes. Ditmaal zit er niet een rode auto klem op een overvolle parkeerplaats, maar dienen een politiewagen, een ambulance en/of een brandweerwagen vooraan in de file te geraken. Het spel bevat een boekje, waarin ruim veertig opdrachten worden gegeven. Het begint simpel: help een politiewagentje uit een file te geraken. De autootjes vormen niet zomaar simpel schuifstukken, maar veel autootjes steken aan voor- en/of achterkant uit over hun voetstuk, waardoor niet alle autootjes zomaar achter elkaar te plaatsen. Dit laatste zorgt ervoor dat SOS Team wezenlijk anders is dan de traditionele schuifpuzzeltjes. De puzzels met de ambulance zijn moeilijker dan de puzzels met de politiewagen (die niet over zijn voetstuk uitsteekt), omdat de ambulance van achter uitsteekt, en dus moeilijker te manoeuvreren is. En u raadt het al, de brandweerwagen is het moeilijkste speelstuk; deze steekt zowel van voren als van achter uit over zijn voetstuk. In de nog moeilijkere opdrachten dienen combinaties van diverse hulpverleningsvoertuigen uit de file te worden gehaald. De laatste opdracht, waarbij alle drie de voertuigen naar voren dienen worden gebracht, is op te lossen in maar liefst 116 schuifbewegingen!

**[]Mijn worp = 5

Eindworp = 5 **Esthetisch en speeltechnisch gezien ben ik erg te spreken over deze Rush Hour variant. Wat ziet dit spel er bijzonder leuk uit, en wat is het lekker schuiven en puzzelen! Wat mij betreft is dit een topper in het éénspeler-genre, slechts in het eindoordeel ietwat beperkt door het ruime opzetwerk bij het (opnieuw) maken van een puzzel en de wat vrijblijvende verpakking, een fel oranje zak waarin alle spullen zich los bevinden.