De Spellenhoek

Shape by Shape

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (juli 2005)

De Spellenhoek bedankt Smart voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Square by Square

De beoordeling: **BEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL: 5 BEGINNERS?: ** 4 **GEVORDERDEN?: ** 4 **SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: ** 4 **SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 4 STRATEGIE/GELUK: ** 4


TOTAAL***

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=1066)

Daar ga ik weer: wie kent Tangram niet, een Oosters legspel waarbij men met 7 puzzelstukken een keur aan figuren kan maken ? Niemand ? Mooi, dan kan ik verder gaan. In Shape by Shape zijn het 6 groene legstukken die aan de hand van een opdracht in een vierkant kader dienen te worden neergelegd. Dat zou op zich niet zo moeilijk zijn, ware het niet dat de achtergrond binnen het vierkant ook nog moet worden opgevuld met een achttal blauwe legstukken. Onder het speelveld, in een handig laatje, bevinden zich zestig stuks opdrachten. Op de achterkant van elke opdracht-kaart worden twee hints gegeven, zodat de puzzelaar -indien hij er niet meer uitkomt- op weg geholpen kan worden.

**[]Mijn worp = 4

Eindworp = 4 **De bovenstaande beschrijving komt, ik zal het maar zeggen, erg overeen met de beschrijving van het spelletje Shape by Shape, van dezelfde fabrikant. Ook in het geval van Square by Square zijn de materialen prima in orde en speelt het spel lekker weg. De groene speelstukken zijn eenvoudige vormen, waardoor men de groene basisvorm zeer eenvoudig in elkaar kan zetten. Ook de blauwe achtergrond is, door de vierkanten vormen, veel makkelijker in elkaar te zetten. Al spelende met Shape by Shape en het hierbesproken Square by Square merkte ik dat schuine speelstukken, zoals in het eerstgenoemde spel (en Tangram), in dit soort puzzels een veel grotere uitdaging aan onze geest geven dan de rechte speelstukken in Square by Square. Dit zwaarwegende punt zorgt er voor dat Square by Square, veel meer dan Shape by Shape, geschikt is voor beginnende puzzelaars en kinderen. Maar uiteindelijk is Shape by Shape de winnaar van de twee.