De Spellenhoek

Safari Rush Hour

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (augustusi 2005)

De Spellenhoek bedankt Smart voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Stormy Seas

De beoordeling: **BEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL: 5 BEGINNERS?: ** 4 **GEVORDERDEN?: ** 5 **SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: ** 4 **SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 4 STRATEGIE/GELUK: ** 5


TOTAAL***

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=455)

Mijn vergelijking met Rush Hour begint wellicht een beetje vervelend te worden, maar ik doe het toch weer: net als in Rush Hour moet je in Stormy Seas jouw vervoermiddel het speelveld uit zien te schuiven. In het geval van Stormy Seas is jouw vervoermiddel geen auto, maar een rood bootje. En de te overwinnen hindernissen zijn ditmaal geen andere auto's, maar golven, en bij de moeilijkere niveaus tevens andere bootjes. De golven worden gevormd door acht langwerpige speelstukken, die met hun voor of achterkant naar boven moeten worden neergelegd, zodat zij horizontale rijen vormen. Het bootje wordt, aan de hand van een opdracht, temidden van de golven geplaatst. De speler moet nu vervolgens met de golven, de rode boot en de eventueel aanwezige andere boten gaan schuiven om het rode bootje het speelveld uit te krijgen. Stormy Seas wordt geleverd met een veertigtal, in moeilijkheidsgraad oplopende, opdrachten, die handzaam zijn opgeborgen in een laatje onder het speelveld (evenals de bootjes).

**[]Mijn worp = 4

Eindworp = 4 **Ik kan kort over mijn oordeel zijn: ik vind Stormy Seas een mindere loot aan de tak van ThinkFun. Waar het in Rush Hour "what you see is what you get" is, geldt in Stormy Seas "trial and error". Je hebt er voortdurend onvoldoende zicht op hoe de golven verplaatst kunnen worden, en daarom zit je geregeld maar wat te schuiven en zie, het rode bootje is er uit! Maar helaas is de gevonden oplossing, ook direct niet, niet meer te herhalen. En dat is frusterend bij dit soort spellen, want het is leuk om, wanneer je de oplossing gevonden hebt, dit nog eens even te laten zien aan eventueel andere aanwezigen. De opdrachten en bootjes zijn goed opgeborgen in de speldoos, maar de golfstukken blijven bij het opbergen gewoon liggen op het speelveld, en dit speelveld wordt slechts afgesloten door een slap plastic dekseltje. Stormy Seas is onderhoudend, maar binnen het arsenaal van ThinkFun-spellen geen topper.