De Spellenhoek

Transposer 6

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (augustus 2005)

De Spellenhoek bedankt [Busy Brains](http: //www.denkspellen.nl/) voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Transposer 6

De beoordeling: **BEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL: 4 BEGINNERS?: ** 4 **GEVORDERDEN?: ** 4 **SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: ** 4 **SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 4 STRATEGIE/GELUK: ** 4


TOTAAL***

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=1052)

Transposer 6 is een hersenkrakende puzzel, bestaande uit 6 papieren driehoeken (van stevig papier). Elke driehoek bevat 16 kleinere driehoekjes: sommige kleinere driehoekjes hebben een kleur (geel,groen, blauw of oranje), sommigen zijn gewoon een gat. De opdracht luidt nu om de zes driehoeken zodanig over elkaar heen te leggen, dat er zowel aan de voor- als aan de achterkant één kleur getoond wordt (zie bovenstaande afbeelding). Er zijn vier verschillende oplossingen, maar op de -helaas onvolledige- website wordt gesproken over 8 oplossingen.

**[]Mijn worp = 4

Eindworp = 4 **Transposer 6 biedt de eenzame speler een aardig tijdsverdrijf, en dit voor een lage prijs: de winkelprijs is zo rond de vier euro. Het spelmateriaal is niet al te duurzaam, maar anderzijds is het ook geen spel om jaren te spelen. Transposer 6 is zo´n tweeledig spel dat de niet-puzzelaars al na 10 seconden proberen opzij gooien , terwijl de echte puzzelaars zich hierin vele verkneukelende uren kunnen vastbijten. De uitgever van Transposer 6, Albatross Games uit Groot-Britannië, geeft nog veel meer van dit soort spellen uit. Een zestal van deze spellen zijn te koop bij de leuke Nederlandse webwinkel [Busy Brains.](http: //www.denkspellen.nl/)