De Spellenhoek

Veel Soeps

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Leonie (december 2005)

!

Veel Soeps!

De beoordeling: BEKORINGSFAKTOR: 3 SPELMATERIAAL: 4 BEGINNERS?: 4 GEVORDERDEN?: 3 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: 4 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 3 STRATEGIE/GELUK: 4


TOTAAL***

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=926)

Ook bekend als Too Many Cooks. In dit spel is het de bedoeling om een lekker soepje te gaan maken. Of dat nu de befaamde franse uiensoep is, de pittige pepersoep, de heerlijk groene erwtensoep, de romige champignonsoep of -- wat ook kan -- geen enkele soep. Er is echter een probleempje, de pan waar de soep in wordt gemaakt  is dezelfde pan als waar je medespelers ook in staan te kokkerellen. Het spel verloopt in 5 rondes. In het begin krijg je 5 sterren, 5 menukaarten en 13 kaarten met ingrediënten. Door het behalen (of het niet behalen bij de "geen soep vandaag") van slagen kunnen er meerdere sterren verdiend worden. Iedere ronde kiezen de spelers voor zichzelf een soep uit hun 5 menukaarten uit. Deze worden tegelijkertijd getoond en het koken begint. Je kan de smaak van de soep verpesten door er een pepertje bij te gooien. In geval van de pittige pepersoep gebeurt dit door er bouillon aan toe te voegen. De soep is klaar zodra er 10 punten aan ingrediënten in zit. Indien de soep overkookt begin je opnieuw met tellen. Het koken houdt ook op indien de actieve speler geen ingrediënten meer heeft.

**Totaalcijfer: **   Veel Soeps! is een grappig kaartspel om te spelen. Het vereist wat tactiek en ook een beetje geluk. Het is een niet al te diepgaand spel maar toch ook niet zo simpel als je op het eerste gezicht zou denken. Het is namelijk toch soms best moeilijk om juist die slagen binnen te halen waar je je zinnen op hebt gezet. Een leuk spelletje om te doen, ook vanwege de vrolijke plaatjes. Het is prima speelbaar met 2 personen, met drie is het al leuker maar hier geldt ook: hoe meer (koks) hoe beter!