De Spellenhoek

Zeeslag Torpedo-aanval

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (september 2006)

De Spellenhoek bedankt Hasbro voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Zeeslag Torpedo-aanval

De beoordeling :

Bekoringsfaktor

Handleiding/materialen

Plezier

***Educatieve waarde (kleur- en vormherkenning)


*TOTAAL

[](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=1273)

Klassieke Zeeslag-tactiek met dynamische torpedo-actie! Formeer je vloot, scan de omgeving met de radar, beman je gevechtsposten! Als je een vijandelijk schip vindt, neem je het doelwit op de korrel dan richt je de torpedo's en... VUUR!! Kun jij ze uit het water schieten? Je hebt slechts 3 kansen om je doelwit te raken. Vnaf 8 jaar. Voor 2 spelers.

Elke speler maakt een opstelling, met 5 boten van verschillende lengte, op een zee-raster van 10 bij 10 velden. En vervolgens is het zaak om een coördinaat te noemen, waarop de tegenstander moet antwoorden of zijn schip al dan niet geraakt is. Na een aantal treffers zinkt het schip. Deze omschrijving is jarenlang het succesvolle basisgegeven geweest voor Zeeslag, een bordspel dat men evenzo goed zou kunnen spelen op een papiertje!

Maar dankzij deze Torpedo-variant wordt Zeeslag eindelijk een volwaardig gezelschapspelletje. Want degene, die met succes alle coördinaten van een vijandig schip heeft geraden, is er nog niet: hij moet eerst nog het schip tot zinken brengen met zijn topedo-lanceerinstallatie. Het scheepje wordt op een rechthoekig speelveld geplaatst, op de coördinaten van de laatste treffer.

Wanneer de schutter nu door zijn periscoop (een ingenieus apparaat, waarop men naast de eigen zee met de 5 schepen de (lege) zee van de tegenstander in kaart heeft en waardoor men via spiegeltjes -als een ware periscoop- doorheen kan turen) kijkt, dan ziet hij een deel van het scheepje, onder het 'zee-oppervlak'. De schutter heeft drie kansen om het schip te raken door te mikken en 'torpedo-ballletjes' af te schieten, en ontvangt bij succes een zeker aantal punten.

Het spel eindigt zodra een speler 1000 punten haalt, of als alle schepen tot zinken zijn gebracht. In dat laatste geval wint de speler met de meeste punten.

**[]Mijn cijfer = ()

Eindcijfer =** ** () **Onbegrijpelijk hoe een simpel spelletje als Zeeslag al jarenlang succesvol in de winkel ligt, want met lichte inspanning kan men dit spel toch zo zelf in elkaar knutselen. Maar deze Torpedo-aanval geeft mij eindelijk het juiste gevoel: dit is het spel dat Zeeslag al vanaf zijn debuut had moeten zijn. Leuk spel voor stoere jongens en vaders met zeebenen. Zoals zo vaak bij spellen van MB is er het nodige opzetwerk aanwezig, alvorens men kan starten met het spel.