Dit is een overzicht van de verder gespeelde spellen in januari, vanwege tijdgebrek zal er wat minder uitleg bij zijn.

Spelsessie op vrijdag 20 januari bij Robert en Leonie met Arno
Gelukkig! Vrijdagavond en we hebben een medespeler om een nieuwe map van Hoogspanning uit te proberen. Japan was nog niet aan de beurt geweest dus bij deze. De namen van de steden waren gelukkig ook in een niet Japans letterschrift genoteerd op het bord. Het maakt het toch net wat makkelijker. Bij de map van Japan mag je met twee centrales op het bord beginnen in plaats van 1. Dat is best wel apart eerlijk gezegd. Helaas kwamen we er pas laat achter dat we een vrij cruciale regel gemist hadden. In deze variant speel toch anders, centrales die blijven liggen zijn niet altijd gewild. Wij hadden dus enkele keren dat er geen centrale gekocht En hier ging het fout, de centrale met het laagste getal had dan verwijderd moeten worden. Dit had voor meer doorloop gezorgd in de centrales en had voor veel meer vaart in het spel gezorgd. Helaas, een volgende keer beter! De uitslag:

Olympos:
Beeïndigd, zie het als een soort van gelijkspel ;)

Verder probeerden we nog een andere map van Hoogspanning. Het blijft een heel fijn spel, enorm veel rekenen en ook wat gokken maar ik vind het een erg mooi spel. De uitslag:

Hoogspanning: Het verre Oosten (China):
1. Robert met 17 steden - 13 voorzien van energie
2. Arno met 17 steden - 13 voorzien van energie
3. Leonie met 19 steden - 10 voorzien van energie


Spelsessie op zaterdag 28 januari bij Robert en Leonie met Arno
De gespeelde spellen waren Olympos die in de herkansing ging aangezien een vrij belangrijke regel de vorige keer over het hoofd was gezien. Het ging nog niet volledig vlekkeloos maar wel een stuk beter. Toch is het niet een spel dat me erg aansprak, wellicht mede door het speelbord dat er niet echt interessant uitzag. De uitslag:
Olympos:
1. Arno met 73 punten
2. Robert met 66 punten
3. Leonie met 55 punten


Hierna speelden we nog Wikinger wat gemakkelijker verliep aangezien de regels daarvan niet zover waren weggezakt. De uitslag:

Wikinger:
1. Robert met 68 punten
2. Leonie met 46 punten
3. Arno met 24 punten