Dit is een overzicht van de gespeelde spellen in februari, vanwege tijdgebrek zal er wat minder uitleg bij zijn.

Spelsessie op woensdag 1 februari bij Arno met Frank en Leonie
Als eerste speelden we een prototype. Het zag er best goed uit, speelde ook best aardig maar helaas is best aardig niet goed genoeg om het er op te kunnen wagen. Het mechanisme werkte wel goed leek het. We hebben het spel ook uitgespeeld, het duurde wellicht wat te lang maar daar zou nog aan gesleuteld kunnen worden als het toch uitgegeven zou worde. De score:

1. Leonie  met 40 punten
2. Arno met 34 punten
3. Frank met 23 punten

Na afloop speelden we nog het Stenen Tijdperk met de laatste uitbreiding. Voor mijn gevoeld voegde deze uitbreiding echter niet al te veel toe. Helaas duurde dit langer dan gehoopt en moesten we het spel afbreken. De tussentijdse uitslag:

Stenen Tijdperk met uitbreiding mit Stiel zum Ziel:
1. Frank met 91 punten
2. Leonie met 55 punten
3. Arno met 54 punten


Spelsessie op zaterdag 11 februari bij Frank met Leonie en Arno

Klein gezelschap, prima  spel. Het steekt goed in elkaar alleen voeren de boten voor mij de verkeerde kant op.. De uitslag:

Hansa:
1. Arno met 46 punten
2. Frank met 38 punten
3. Leonie met 31 punten


Een volgend spel, op een andere manier met boten maar deze keer had ik het beter door. Dit spel ziet er ook vrolijker uit, zeker in vergelijking met Hansa wat er ondanks het thema toch wat droogjes uitziet. Trollhalla speelde ook vlot weg.  De uitslag:

Trollhalla:
1. Leonie met 84 punten
2. Frank met 69 punten
3. Arno met 50 punten


Als luchtig afsluitertje een klein dobbelspelletje waarbij we wormen op de grill moesten krijgen. Frank deed het hier fantastisch mee terwijl Arno en ik alleen maar konden toekijken. De uitslag:

Heckmeck:
1. Frank met 13 punten
2. Leonie met 4 punten
3. Arno met 4 punten

Spelsessie op vrijdag 17 februari bij Frank met Gerard, Martin, Leonie en Arno

Toen ik aankwam was de groep nog bezig met de laatste zetten in (net als vorige week) Hansa. Deze keer wist Frank heel veel punten binnen te halen terwijl Arno in de laatste zetten nog een kleine inhaalslag wist te maken. Genoeg om op een gedeelde 2e plaats uit te komen. De uitslag:

Hansa:
1. Frank met 49 punten
2. Gerard en Arno met 36 punten
3. Martin met 31 punten


Het volgende spel lag al klaar op de grote tafel, we konden dus gelijk aanschuiven bij Tribun plus de uitbreiding (variant Quid est Veritas). Ik had veel geluk in het begin van het spel toen ik door mijn handkaarten aan het begin al twee van de overwinningsvoorwaarden kon voldoen. Maar het was zeker geen gelopen race. Iedereen wist flink aan de punten te komen. Het werd flink spannend en werd op een enkel punt beslist. De uitslag:

Tribun:
1. Leonie met 38 punten
2. Arno met 37 punten
3. Gerard met 36 punten (alleen te weinig overwinningscondities)
4. Martin met 32 punten
5. Frank met 29 punten


Spelsessie op zaterdag 25 februari bij Leonie en Robert met Frank, Paul en Marek


Een spellenavond met een internationaal tintje. Een geek uit Polen die enige maanden in Nederland verblijft had een email gestuurd om hopelijk een aantal keer mee te kunnen doen met spelen. In afwachting van zijn arriveren probeerden we een aantal ronden van Tichu te doen. Net zoals met klaverjassen moet je dit vaker spelen wil je dit echt goed kunnen doen. Dit spel hebben we echter niet afgemaakt omdat Marek na een paar ronden al aankwam.
We hebben toen Carson City tevoorschijn gehaald. Ondanks dat het voor hem de eerste keer was dit spel te spelen en dat het een redelijk snelle uitleg was had hij het snel door. De strijd om de eerste plaats was net voor Robert met mijzelf in zijn kielzog. De derde plaats was een unieke gebeurtenis met drie spelers op hetzelfde plekje op het scorespoor. De uitslag:

Carson City:
1. Robert met 41 punten
2. Leonie met 37 punten
3. Frank, Paul en Marek met 28 punten