Gespeelde spellen in maart 2012

* Spelsessie op zaterdag 3 maart bij Frank met Christine, Dierik en Leonie

Een spellenavond met Dierik erbij. Frank en Dierik hadden gedurende de dag al een aantal spellen gespeeld en 's avonds deed ik ook nog een spel mee. Het was leuk om Dierik weer te zien. Het blijft zaak om een balans te vinden tussen vroeg opstaan en dure grondstoffen in te slaan of laat opstaan en genoegen nemen met de restjes om de opdrachten mee te vervullen. Nog steeds is het een aardig spel wat wellicht iets leuker zou zijn als het iets sneller te spelen is. De score:

Fresko met uitbreiding
1. Leonie met 115 punten
2. Frank met 111 punten
3. Christine met 105 punten
4. Dierik met 93 punten


Dierik had nog een lange rit te gaan. Hopelijk tot een volgende keer.

* Spelsessie op vrijdag 9 maart bij Gerard met Arno en Leonie

Arno en ik begaven ons naar Gerard waar wij het spel Homesteaders gingen spelen, Gerard had het voorbereid zodat we na wat uitleg al snel konden beginnen. Het was de eerste printuitgave waarbij de spelonderdelen wel nog wat verbetering konden gebruiken. Met de tweede printuitgave is dat al flink verbeterd. Hoe het spel eruit ziet is een ding maar hoe het speelt was dik in orde. Het speelde erg leuk weg. Dit wil ik graag nog een keer spelen.. De uitslag:
Homesteaders:
1. Arno met 47 punten
2. Leonie met 39 punten
3. Gerard met 38 punten

Ik had zelf een van de nieuwste uitbreidingen van Ticket to Ride meegenomen, de map van Azië en Groot-Azië. Op een of andere manier kan Ticket to Ride weinig fout bij mij doen, bij het zien van de vrolijke map en al die leuke kleine wagonnetjes weet ik al dat het weer leuk spelen wordt. Het is ook redelijk eenvoudig, welke variant je ook hebt, altijd zijn de acties die je kan doen beperkt en overzichtelijk. Altijd snel uitgelegd en ook snel te spelen. De uitslag:

Ticket to Ride Asia:
1. Gerard met 116 punten
2. Leonie met 100 punten
3. Arno met 38 punten


Gerard haalde nog een aantal luchtige en korte spellen tevoorschijn om de avond mee te besluiten. Als eerste spel Rumis, een spel waarbij je ruimtelijk inzicht nodig hebt en deze keer zoveel mogelijk gezien wil worden met je bouwstenen. In eerste instantie ging het wel aardig maar het probleem met drie personen is dat het - zoals deze keer gebeurde - een speler uit kon lopen omdat de andere twee elkaar vooral in de weg zaten. Het is zeker wel leuk om te spelen. De uitslag:

Rumis - Coricancha:
1. Arno met 25 punten
2. Gerard met 18 punten
3. Leonie met 15 punten


Als allerlaatste spel van deze avond speelden we nog een paar rondes van de bezeten fles. Soms dacht ik dat ik er goed onderuit zo komen en bleef ik alsnog met de kaarten zitten. Geen tijd voor revanche helaas. De uitslag:
De bezeten fles:
1. Arno met 47 punten
2. Gerard met 36 punten
3. Leonie met -10 punten

* Spelsessie op zaterdag 10 maart bij Leonie met Herman, Albert en Marek

In afwachting van Marek begonnen Herman, Albert en ik met Yspahan. Echter na slechts enkele ronden was hij er al zodat we hier al mee ophielden. Marek had Innovation meegenomen en daar was ik wel benieuwd naar. Het zou op zich een vrij kort spel moeten zijn met een speelduur van tussen de 30 en 60 minuten. Dat haalden we helaas deze keer niet. En omdat hij al vroeg de bus moest hebben om nog thuis te kunnen komen werd dit spel redelijk vlak voor het einde afgebroken. Om toch een spel helemaal uit te kunnen spelen begonnen we snel met Ticket to Ride: Nordic. Ik had veel geluk op het einde, als ik daar in de weg was gezeten had mij dit veel punten en de overwinning gekost. Een van de beste varianten van Ticket to Ride waar je elkaar voor een heel groot deel wel in de weg moet zitten. De uitslag:

Ticket to Ride Nordic:
1. Leonie met 133 punten
2. Albert met 97 punten
3. Herman met 74 punten


Dit was het laatste spel van de avond. Hierop volgend kwamen nog vele partijtjes Ticket to Ride via de iPad pocket versie met Herman.

* Spelsessie op zaterdag 17 maart bij Arno met Gerard, Frank, Leonie, Anton, Roland en Vivian

Een zeer drukke spellentafel werd er deze avond verwacht, wel  7 man sterk. In afwachting van de laatste drie speelden we nog snel een potje Take 5. Frank had aangekondigd vrij moet te zijn, zodat er niet te veel verwacht moest worden van zijn spelprestaties. Desondanks had hij een zeer sterke start. In de tweede ronde werd zijn voorsprong echter volledig tenietgedaan. De uitslag:

Take 5:
1. Gerard met 20 punten
2. Leonie met 25 punten
3. Arno met 26 punten
4. Frank met 38 punten


Eenmaal compleet speelden we 7 Wonders wat te spelen is met 7. Het overzicht van wie wat speelt raak je dan wel geheel kwijt, je speelt nog meer voor jezelf. Toch leuk om het eens met zoveel spelers gespeeld te hebben. De uitslag:

7 Wonders:
1. Frank met 68 punten
2. Gerard met 64 punten
3. Anton met 62 punten
4. Vivian met 59 punten
5. Arno met 57 punten
6. Roland met 51 punten
7. Leonie met 44 punten


Frank ging wat slaap inhalen waardoor wij met zes spelers nog Strozzi speelden. Vivian ging vaak voor de snelle schepen terwijl Arno en Anton vaak de pech hadden met de puntenverdeling naast de boot te vallen. De uitslag:
Strozzi:
1. Roland met 175 punten
2. Leonie met 165 punten
3. Vivian met 155 punten
4. Gerard met 135 punten
5. Arno met 130 punten
6. Anton met 120 punten


* Spelsessie op zaterdag 24 maart bij Leonie en Robert met Arno


Arno wilde The Village eens spelen, hij had het al eerder gespeeld en kon het ons dus uitleggen. Veel blokjes pakken, mannetjes inzetten en ook veel sterfgevallen. Ik hield er blijkbaar te veel in leven van de eerste generatie aangezien Robert met zijn vele gesneuvelde meeples met flinke voorsprong het spel wist te winnen. De uitslag:

The Village:
1. Robert met 67 punten
2. Arno met 51 punten
3. Leonie met 35 punten


* Spelsessie op vrijdag 30 maart bij Frank met Gerard, Paul, Arno, Martin en Leonie


Bij Frank werd er een flink gezelschap verzameld. We begonnen met een gezamenlijk spel. Pinguin Party. De uitslag:

Pinguin Party:
1. Paul met 1 punt
2. Leonie met 2 punten
3. Gerard en Arno met 3 punten
4. Frank met 4 punten
5. Martin met 6 punten


Hierna splitsten we ons op. Samen met Arno speelden Martin en Gerard The Village (Arno 1e, Gerard 2e en Martin 3e).
Frank en ik speelden samen met Paul een spel in de ruimte, Alien Frontiers. Erg leuk moet ik zeggen, dit wil ik best nog eens doen. Zijn ervaring met het spel gaf wel de doorslag maar we hebben ons best gedaan. De uitslag:

Alien Frontiers:
1. Paul met 10 punten
2. Leonie en Frank met 7 punten


We hadden zelfs nog tijd voor een kort spel van Dominion - Welvaart. Het ging niet onaardig deze keer. De uitslag:
Dominion - Welvaart:
1. Paul met 83 punten
2. Frank met 78 punten
3. Leonie met 49 punten


Dit was het wat maart betreft. Tot een volgende keer, dan spelen we weer.
Leonie