Gespeelde spellen in april 2012

* Spelsessie op zaterdag 7 april bij Gerard met Frank, Arno en Leonie

Naar Barendrecht! Gerard had een spel klaar gelegd, Shogun. Een mooi spel om te zien. Wallenstein echter en Shogun lijken flink op elkaar en beide zijn spellen die ik uitzit. Leuk was het wel dat er soms enorme veldslagen waren waarbij de grootste partij toch niet zeker de winnaar was van de strijd. Het spel duurde helaas de hele avond zodat we geen tijd hadden voor nog een ander spel. De score:

Shogun:
1. Frank  met 61 punten
2. Gerard met 41 punten
3. Arno met 34 punten
4. Leonie met 34 punten


Iedereen heeft zo wel zijn spel dat hij echt niet leuk vindt, ik ben geen uitzondering.

* Spelsessie op vrijdag 13 april bij Leonie en Robert met Gerard en Albert

Vrijdag de 13e of niet, spellen spelen doen we toch wel. De spellen van deze avond waren vooral luchtig maar wel heel gezellig om te spelen.

Roll through the ages is een makkelijk te leren dobbelspelletje waarbij je uiteraard probeert zoveel mogelijk punten te krijgen, door het bouwen van monumenten of door je te ontwikkelen.

De uitslag:
Roll through the Ages:
1. Gerard en Leonie met 24 punten
2. Albert met 18 punten
3. Robert met 9 punten


Hierna Space Alert, een heerlijk chaotisch spel waarbij de cd echt extra spanning met zich meebrengt. Het kan wel zonder gespeeld worden maar ik kan mij niet voorstellen hoe dat zou zijn, zeker de alarmgeluiden en communicatiestoornissen zijn van grote invloed. We hebben samen met Albert en Gerard de eerste twee proefvluchten gedaan en de gesimuleerde missie. Laten we het zo zeggen dat we niet altijd heelhuids thuiskwamen. Met oefening zal dit vast beter gaan. De uitslag:

Space Alert (3x):
1. Space Alert
2. Gerard, Albert, Leonie, Robert

Hopelijk konden Albert en Gerard wel heelhuids thuiskomen met de auto, met een ruimteschip hadden we toch deze avond wat meer moeite. ;-)


* Spelsessie op vrijdag 20 april bij Frank met Leonie en Albert

Deze vrijdag waren we met een uiterst klein gezelschap bij Frank aanwezig. Met drie personen hadden we de hoop een eind te komen in het monster van een spel dat er op tafel kwam, Civilization – het bordspel. Frank had heel wat uit te leggen voordat we konden beginnen maar uiteindelijk viel het eigenlijk wel mee hoe ingewikkeld het was. De mogelijke acties zijn namelijk vrij beperkt. We konden het spel niet helemaal uitspelen, maar dit wil ik toch nog wel eens proberen. We zullen dan wel proberen een dag te vinden waarop we al overdag kunnen beginnen zodat het geen nachtwerk wordt. De uitslag:

Civilization met uitbreiding Fame and Fortune:
1. Leonie met 11 punten
2. Frank met 8 punten
3. Albert met 5 punten


Zeker een spel dat goed gevallen is kan ik zeggen. Wie weet, hopelijk spelen we het nog eens voordat de regels helemaal weggezakt zijn.


* Spelsessie op vrijdag 27 april bij Robert en Leonie met Arno en Gerard

Tijd voor een spel dat zijn sporen al heeft verdiend. Een heel elegant mechanisme en het speelt nog vrij vlot weg ook. Helaas zat het niet mee deze avond. Bij veel van de biedingen overboden en mede daardoor relatief weinig opbrengsten  Hopelijk zit het een volgende keer iets meer mee. De anderen maakten er onderling een spannend wedstrijd van. De uitslag:

Taj Mahal:
1. Arno met 55 punten
2. Gerard met 53 punten
3. Robert met 51 punten
4. Leonie met 26 punten


Van Taj Mahal was ik deze keer niet echt vrolijk geworden, gelukkig had Gerard hierop het juiste middel, het spel Eselsbrücke. Met vele tegeltjes met verschillende afbeeldingen erop moesten we een klein verhaaltje maken, die we ook moesten onthouden. Dus hoe beter de ezelsbrug, hoe groter de kans dat het onthouden werd. Het viel zeker niet tegen wat iedereen kon onthouden. Leuk om eens te spelen. De uitslag:

Eselsbrücke:
1. Robert met 21 punten
2. Leonie met 18 punten
3. Gerard met 13 punten
4. Arno met 8 punten


* Spelsessie op zaterdag 28 april bij Arno met Albert en Leonie


We hadden nog niet genoeg gespeeld dit weekend en er was nog een prototype dat we konden spelen dus gingen we ervoor. Deze heeft meerdere uitvoeringen meegemaakt, echter zoals het nu is gaat het zeker de goede kant op. De uitslag:

Prototype:
1. Leonie met 60 punten
2. Albert met 57 punten
3. Arno met 48 punten


Hierna speelden we nog Pandemie met 5 dreigingen. Het was een heel spannende strijd, die pas bij de allerlaatste kaart met veel kunst- en vliegwerk beslecht werd.. De uitslag:

Pandemie:
1. Gewonnen van 5 dreigingen


Dit was het wat april betreft. Tot een volgende keer, dan spelen we weer.
Leonie