Deze maand (mei) is er in verschillende samenstellingen gespeeld, de spellen die hier vermeld zijn, zijn de spellen waarbij ik zelf aan mee heb gedaan.

* Spelsessie op vrijdag 11 mei bij Gerard met Frank, Arno en Leonie

Op naar Gerard, met ons drie vanuit Oud-Beijerland. Met Gerard had ik al gebeld die dag en we hadden afgesproken om de Quispels te verslaan met Crokinole. Grootspraak uiteraard en gewoon om in de stemming te komen voor een spel voor spanning. Toch was het een groot voordeel dat wij het spel al eerder hadden gespeeld. De eerste ronden ging het nog gelijk op, daarna ging het snel. De score:

Crokinole:
1. Gerard en Leonie met 120 punten
2. Arno en Frank met 20 punten


Hierna een heel ander spel. Iedere speler krijgt een bepaalde set kaarten (varen, wegen, bergen geloof ik en een mix) waarmee op het bord de punten behaald moeten worden. We wisselden een aantal keer van kaartenset zodat we het op verschillende manieren konden proberen. Best een leuk spel. De uitslag:

Santa Cruz:
1. Frank met 134 punten
2. Leonie met 133 punten
3. Arno met 119 punten
4. Gerard met 115 punten


Mondo was als volgende aan de beurt, een spel dat niet moeilijk uit te leggen is maar waarbij toch echt wel denkwerk nodig is om het goed uit te voeren. Eigenlijk zouden er wat meer soorten tegels moeten zijn, qua combinaties die erop te zien zijn. Nu was het zo dat bepaalde landschappen niet afgemaakt konden worden omdat we er niet allemaal op bedacht waren dat sommige combinaties gewoon niet bestonden. Gerard zijn ervaring met het spel liet zich duidelijk zien maar het valt nog niet tegen wat wij er verder van gemaakt hebben. Het ziet er vooral leuk uit. De uitslag:

Mondo:
1. Gerard met 93 punten
2. Leonie met 73 punten
3. Arno met 62 punten
4. Frank met 45 punten


Als afsluiter nog een zeer luchtig spel, Vegas. Vooral dobbelstenen gooien en hopen dat er niet een even aantal ontstaat bij een van de casino’s, anders wordt er niet uitgekeerd. De beste gokker was deze keer Arno. De uitslag:

Vegas:
1. Arno met $ 460.000
2. Leonie met $ 410.000
3. Frank met $ 380.000
4. Gerard met $ 260.000

Dat was het voor deze keer in Barendrecht.

* Spelsessie op zaterdag 19 mei bij  Robert en Leonie met Albert

Albert was in de buurt en had tijd voor een paar spelletjes. We waren allemaal redelijk moe dus hielden we het bij niet al te zware spellen. Het spel dat Albert al een tijd wou spelen maar nog niet gespeeld had was Chocolatl, vandaar dat deze op tafel verscheen. Dankzij het mooie weer konden we prima in de tuin spelen. De scores lagen toch aardig bij elkaar in de buurt. De uitslag:

Chocolatl:
1. Leonie met 54 punten
2. Robert met 49 punten
3. Albert met 45


Een spel waarvan de regels simpel zijn en waarvan de onderdelen niet door de tuin kunnen vliegen bij een beetje wind. Dit spel lag Albert duidelijk wel aangezien hij met een groot verschil won. De uitslag:

Vegas:
1. Albert met $ 580.000
2. Robert met $ 490.000
3. Leonie met $ 430.000


Als afsluiter nog Metro. Albert was niet te stuiten met zijn sporen, of we probeerden het te laat. Wellicht een combinatie van de twee. Wederom een overwinning met afstand. De uitslag:

Metro:
1. Albert met 87 punten
2. Leonie met 69 punten
3. Robert met 64 punten

* Spelsessie op zaterdag 26 mei bij Robert en Leonie met Albert

Het was tijd voor een hopelijke revanche, Albert had met een flinke afstand gewonnen bij Vegas de vorige keer. Het zat echter niet mee, mijn score was nog lager dan de vorige keer. Het fijne aan dit spel is dat het snel speelt en vermakelijk is (ervoor zorgen dat er geen winst uitgekeerd wordt door er 1 dobbelsteen aan toe te voegen kan best leuk zijn!)  Vandaag was Vrouwe Fortuna Robert goed gezind. De uitslag:

Vegas:
1. Robert met $ 640.000
2. Albert met $ 490.000
3. Leonie met $ 400.000


Een ander spel met dobbelstenen dan maar, Can’t Stop. Albert en ik gingen voor de winst strijden terwijl Robert nogal moeite had om zijn dobbelstenen in de juiste rijen omhoog te krijgen. Het was nipt, maar ik kon gelukkig nog net voor Albert mijn derde rij afmaken. De uitslag:

Can’t stop:
1. Leonie
2. Albert
3. Robert


Dobbelstenen bepalen deze avond, het volgende spel heeft er ook genoeg: Yspahan. En als er dan een gebrek aan kamelen is schiet het niet zo op met het bouwen van gebouwen. De wijken kwamen redelijk vol gelukkig. Dit is een spel dat regelmatig terugkomt op tafel en dat is niet zonder reden. De uitslag:

Yspahan:
1. Robert met 87 punten
2. Leonie met 71 punten
3. Albert met 57 punten

Dit was het wat mei betreft. Tot een volgende keer, dan spelen we weer.
Leonie