Deze maand (juni) is er in verschillende samenstellingen gespeeld, de spellen die hier vermeld zijn, zijn de spellen waarbij ik zelf aan mee heb gedaan. Ik dacht dat ik van deze maand al een verslag had gemaakt, alleen nog niet had geplaatst. Helaas heb ik mij daarin vergist zodat het niet veel meer is dan een score overzicht.

* Spelsessie op zaterdag 2 juni bij Robert en Leonie met Arno

Arno had een interessant spel meegenomen, Trajan. Het was wat ingewikkeld en we hebben het achteraf bekeken ook niet helemaal goed gespeeld, toch was het zo al een leuk spel. Redelijk veel onderdelen weer. En erg mooi vorm gegeven. De score:

Trajan:
1. Arno met 116 punten
2. Robert met 105 punten
3. Leonie met 78 punten


Dit spel waren we niet al te vroeg op de avond begonnen en met alles er om heen kwam het er op neer dat het eigenlijk al te laat was voor nog een spel. Toch hebben we ons zeker vermaakt.


* Spelsessie op zaterdag 23 juni bij Robert en Leonie met Frank

Het is een maand waarin ik meerdere weekenden niet kon aanschuiven, dat is ook te merken aan het aantal keer dat ik dus bij een Spellenhoekse spellenavond was en het aantal avonden waar een verslag van is gemaakt. Maar dit weekend werd er wel gespeeld. We speelden Lods of Waterdeep en Vegas. We begonnen met het zeer imposant uitziende Lords of Waterdeep. Ik moet zeggen, ik was aangenaam verrast. Op zich niet erg vernieuwende mechanismes maar het speelde heel leuk weg. Het was erg gezellig om te spelen. Door op het einde Robert een vervelende opdrachtkaart toe te spelen kon hij een andere opdracht niet uitvoeren. Als resultaat hiervan werd ik toch nog tweede in plaats van derde.  De uitslag:

Lords of Waterdeep:
1. Frank met 162 punten
2. Leonie met 149 punten
3. Robert  met 138 punten


We hadden nog net tijd voor een snel potje van Vegas. Niks dieps, juist erg luchtig maar toch heel vermakelijk. Wie weet net de laatste slag uit te delen er met de grootste buit uit de casino's weg te lopen? De uitslag:

Vegas:
1. Leonie met $ 510.000
2. Robert met $ 460.000
3. Frank met $ 280.000* Spelsessie op zaterdag 30 juni bij Frank en Christine met Arno en Leonie

Frank en ik wilden allebei wel een spel spelen deze avond. Het leek er echter eerst op dat er verder niemand zou komen dus speelden wij Revolver. Frank had de regels gelukkig doorgenomen. Het was best nog wel spannend, maar uiteindelijk wist het recht te zegevieren. Ook al kwam Frank nog best ver met zijn bandietenbende, ze werden een voor een uitgeroeid. De uitslag:

Revolver:
1. Leonie 
2. Frank


Arno was ondertussen gearriveerd en had de speciale editie van Puerto Rico meegenomen. Deze editie van de doos en onderdelen zijn echter niet mijn smaak. Gelukkig blijft het spelen van het spel verder hetzelfde. Christine deed ook mee. Het zat echter niet mee, als ze iets minder pech had gehad had ze waarschijnlijk kunnen winnen.  De strijd om de overwinning was verder verschrikkelijk spannend achteraf gezien. Zowel Arno, Frank en ik hadden ieder 40 punten. Rekening houdend met de regels voor een gelijkstand moest de overwinning op Arno zijn conto worden bijgeschreven. De uitslag:

Puerto Rico:
1. Arno met 40 punten 
2. Leonie met 40 punten
3. Frank met 40 punten
4. Christine met 30 punten


Al met al toch nog een redelijk gevuld verslag, het viel me mee wat er nog uit de herinnering komt bovendrijven. Dit was het wat juni betreft. Tot een volgende keer, dan spelen we weer.

Leonie