De Spellenhoek

Rik Muizenschrik versus Muizenval!

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Twee kinderspellen met een muizenthema worden ditmaal vergeleken!

::: {align="center"} Rik Muizenschrik

{width="273" height="224"} :::

::: {align="left"} Muizenval!

{width="340" height="225"} :::

::: {align="left"} uitgever: Ravensburger :::

::: {align="left"} uitgever: MB :::

::: {align="left"} auteur: Seven Towns :::

::: {align="left"} auteur: - :::

::: {align="left"} Aantal spelers: 2 tot 4 :::

::: {align="left"} Aantal spelers: 2 tot 4 :::

::: {align="left"} Speelduur 15 minuten :::

::: {align="left"} Speelduur 30 minuten :::

::: {align="left"} Vanaf 4 jaar :::

::: {align="left"} Vanaf 6 jaar :::

Essentie: Maak jouw kaas als eerste compleet door al dobbelend kaasstukjes te verzamelen, en blijf uit de klauwen van de rond de kaas rondsluipende kat!

Essentie: Maak jouw kaas als eerste compleet door al dobbelend kaasstukjes te verzamelen, en blijf uit de buurt van de vele vallen in het spel!

::: {align="left"} Vormgeving: , Fantasievol, kleurrijk, overzichtelijk :::

::: {align="left"} Vormgeving: , Ingenieus, druk, hilarisch :::

::: {align="left"} Voorbereiding: , de eerste keer 5 minuten klikwerk, de volgende keren in één keer uit de (grote) doos en klaar is Kees. :::

::: {align="left"} Voorbereiding: , de eerste keer is er minstens een half uur werk aan het in elkaar knutselen van de onderdelen, en ook de volgende keren ben je zeker 10 minuten kwijt aan het opzetten en afbreken van het spel en de vele onderdelen(het opzetten wordt wel heel duidelijk uitgelegd in de handleiding) :::

::: {align="left"} Amusementswaarde: , de grappige glijbanen geven de deelnemende kinderen veel lol :::

::: {align="left"} Amusementswaarde: , de maffe vallen laten de deelnemende kinderen over de grond rollen van het lachen. Gevaar is wel dat de stemming te melig wordt om nog door te kunnen gaan met het spel. :::

::: {align="left"} Educatieve waarde: , natuurlijk is het meedoen aan een spel al educatief genoeg (ontwikkeling van sociale interactie, kleuren leren onderscheiden, leren tellen, ontwikkeling van fijne motoriek), maar toch is dit spel primair gericht op vermaak en nog eens vermaak, en is er dus geen sprake van een "serieus" educatief spel :::

::: {align="left"} Educatieve waarde: , het drukke speelbord en de slappe lach-vallen leiden de aandacht erg af van daar waar de actie plaatsvindt, waardoor de educatieve grondbeginselen van een spel (zie hier links) naar de achtergrond verdwijnen. :::

::: {align="center"} **En de winnaar is........Rik Muizenschrik. **Conclusie: Beide spellen zijn zeer amusante en visueel aantrekkelijke spellen. Rik Muizenschrik wint omdat dit spel overzichtelijk in zijn vormgeving is, makkelijk op te zetten is en overzichtelijker is in zijn uitdagingen. Voor ouders die hun kinderen graag over de grond zien rollen van het lachen en die niet opzien tegen wat voorbereidingswerk is Muizenval! een zeer geschikte keus. :::

::: {align="left"} :::

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken Eigen homepage websiteteller

Gratis teller